Следвайте Гласове в ТелеграмРуските военни са навлезли дълбоко в отбраната на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРуските военни са навлезли дълбоко в отбраната на
Коментари Харесай

Руските военни са навлезли дълбоко в отбраната на ВСУ в Харковска област

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Руските военни са навлезли надълбоко в защитата на ВСУ в Харковска област, заяви съветското министерството на защитата в обобщение на специфичната интервенция.

" В резултат на дейни дейности подразделенията на група войски " Север " освободиха село Бугроватка в Харковска област и напреднаха надълбоко в защитата на съперника ", се споделя в обявата.

Освен това въоръжените сили на Русия са разбили живата мощ и техниката на съперника край Веселое, Волчанск и Липцов и са отблъснали украинска контраофанзива край Старица. Като цяло ВСУ са изгубили до 135 души, РСЗО " Вампир " и ЗРК " Стрела-10 ", две бойни бронирани машини, седем автомобила, гаубица Д-20, зенитна самоходна установка " Гепард " и три САУ " Гвоздика " в това направление.

От няколко дни съветските военни интензивно напредват в Харковска област. На 12 май Министерството на защитата заяви за освобождението на обитаемоте места Борисовка, Огурцово, Плетеневка, Пилна и Стрелечя. В понеделник стана известно, че армията е поела контрола над Гатище, Красное, Мороховец и Олейниково.

Във вторник ръководителят на администрацията на Харковска област Виталий Ганчев съобщи, че съветските въоръжени сили към този момент управляват западната и северната част на Волчанск. По думите му северната група войски скоро ще стартира освобождението на селището Липци.

Щурмовак с повиквателна " Руда " съобщи пред РИА Новости, че съветските войски са взели под огнен надзор част от автомагистралата Харков-Липци, като артилерията обстрелва съперника, насочвайки се от регионалния център.

За проблемите на ВСУ в Харковска област съобщи началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов. Както написа " Ню Йорк Таймс " с позоваване на него, обстановката " се доближава към сериозна с всеки минал час ". Според Буданов Киев мъчно ще пренасочи спомагателни елементи там, тъй като те са заети в други региони.

Откровеното изявление на ръководителя на военното разузнаване пред американския вестник бе разкритикувано във Върховната рада на Украйна.

Инфо: Риа Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР